
Tarbot
vanaf € 11,85
Beschrijving
Tarbot, dé absolute nummer één onder de platvis. Het lievelingetje van elke chef. Met zijn vaste structuur, mooi dikke visvlees en bijzondere smaak past hij in alle bereidingen.
Door de grote vraag naar Tarbot behoort hij tot de duurdere prijsklasse maar is zeker zijn prijs waard.
De beste tijd voor Tarbot is in het najaar en in de winter. In de zomer bevat hij veel kuit in verband met de paaitijd, dat maakt deze vis minder van kwaliteit maar ook minder interessant omdat een groot gedeelte van zijn gewicht uit kuit bestaat.
Ook wordt Tarbot steeds vaker gekweekt om een heel jaar een constant product aan te kunnen bieden.
Maatsortering per stuk:
klein 400-450 gram / 500-600 gram / middel 650-750 gram / groot 850-950 gram
Op zoek naar grotere exemplaren? Neem dan contact op voor de dagprijs
Bereidingswijze: bakken, stomen, grillen
Vangstmethode: voornamelijk bijvangst van twinrig, flyshoot, boomkor, trawlnetten
Vangstgebied: Noordzee, Atlantische Oceaan, Middellandse Zee
Scophthalmus Maximus, Tarbot, Turbot, Steinbutt