
Amandes
vanaf € 4,95
Beschrijving
Amandes, Marmerschelpen of ookwel Amandelschelpen genoemd, behoren tot de grotere zeevruchten. Ze hebben een mooie ronde dikke schelp en bevatten relatief veel vlees.
Amandes zijn zeer gewaardeerd om hun veelzijdigheid. De grootte leent zich goed uit om te gratineren, maar ook door een pastagerecht, rauw of gekookt op een Fruits de Mer plateau kom je ze vaak tegen.
Bereiding: Amandes hebben sterke sluitspieren en zullen zich niet zo snel gewonnen geven. Kook of wok de Amandes goed door tot de schelp zich opent. Zodra de Amandes open staan zijn ze gaar.
Amandes worden gegeten in combinatie met pasta, fruits de mer of een salade.
Je kunt ze ook opensteken als een oester en rauw opdienen of gratineren voor in de oven, mits je over goede verse exemplaren beschikt!
Herkomst: Frankrijk
Glycymeris glycymeris, Amandes (de Mer), Dog Cockles, Meermandeln