• dagelijks verse aanvoer van verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren
  • thuisbezorgd, afhaal & verzending!
  • veilig betalen via betaalverzoek of pin
  • dagelijks verse aanvoer van verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren
  • thuisbezorgd, afhaal & verzending!
  • veilig betalen via betaalverzoek of pin

Hoeveel vis heb ik nodig per persoon?

Hoeveel vis je rekent per persoon is afhankelijk van verschillende factoren:

  • de vissoort
  • gaat het om een voor- hoofd- of bijgerecht
  • uw persoonlijke smaak (kleine- of grote eter)

Om u toch een richtlijn te geven kunt u onderstaande gewichten aanhouden:

Visfilets 150-200 gram per persoon (klein - grote eter)

Hele vis 300-400 gram per persoon

Mosselen in de schelp 800-1000 gram per persoon

Overige schaal- schelpdieren 500 gram per persoon

__________________________________________

Bereiding

Met vis kun je alle kanten op: stomen / bakken / grillen / frituren / pocheren / stoven / in de oven of op de BBQ

Klik hier voor handige basistechnieken voor de bereiding van vis!

De bereidingstijd hangt af van verschillende factoren:

  • de grootte / dikte van de vis
  • de manier van bereiden
  • uw persoonlijke smaak

Om u toch een richtlijn te geven kunt u onderstaande tijden aanhouden:

Visfilets

Bakken: ca. 6-8 minuten

Pocheren: ca. 4-6 minuten

Stomen: ca. 8-10 minuten

Stoven: ca. 8-10 minuten

Oven (200°C): ca. 18-20 minuten

Hele vis

Bakken: ca. 10-12 minuten

Pocheren: ca. 6-10 minuten

Stomen: ca. 12-18 minuten

Stoven: ca. 12-18 minuten

Oven (200°C): ca. 20-25 minuten

Klik hier voor handige basistechnieken voor de bereiding van vis!

__________________________________________

Hoe open je een oester?

PS: in het filmpje wordt niet aangegeven dat ook de spier aan de onderkant nog even losgesneden moet worden.